Välke

Lastensuojeluyksikkö Välke tarjoaa turvallisen, nykyaikaisen ja kodinomaisen kasvuympäristön rauhallisella alueella kolmen kilometrin päässä Kokkolan ydinkeskustasta.

Lastensuojeluyksikkö Välke
Lastensuojeluyksikkö Välke

Hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitsevan yksikön läheltä löytyy useita kouluja, päiväkoteja, liikekeskuksia sekä monipuolisia harrastusmahdollisuuksia.

Tilava omakotitalo sekä ammattitaitoinen henkilökunta tarjoavat mahdollisuuden seitsemälle lapselle  saada riittävästi aikuisen aikaa ja toisaalta myös yksityisyyttä oman huoneen muodossa.

Välkkeen työntekijät ovat koulutukseltaan sosionomeja, yhteisöpedagogeja tai lähihoitajia ja he ovat käyneet useita erilaisia lisäkoulutuksia. Välkkeessä työskentelee myös oma neuropsykiatrinen valmentaja.

Toiminta-ajatuksena on tarjota sekä huostaan otetuille että avohuollon tukitoimena sijoitetuille alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille turvallinen kasvuympäristö kodinomaisessa yksikössä. Toiminnan keskiössä on lapsen ja nuoren hyvinvoinnin ja kehityksen turvaaminen. Lasten kasvatuksessa ja huolenpidossa huomioidaan kunkin lapsen ikä sekä yksilölliset tarpeet ja mieltymykset. Työn toteuttamista ohjaavat yhdessä lapsen sosiaalityöntekijän ja vanhempien kanssa laaditut tavoitteet.

Yksikön toiminta on monipuolista. Lasten ja nuorten arkeen kuuluu koulun ja kotiaskareiden lisäksi monenlaista toimintaa henkilökohtaisten mieltymysten ja tavoitteiden mukaan. Välkkeessä jokainen lapsi on tähti, mutta yhdessä tekeminen on suuressa roolissa.

 

 

 

 

 

Takaisin etusivulle